Rotterdam Nieuwjaarsnacht 2007/2008

Viering ‘Nieuwjaarsnacht in Rotterdam’

Het jaar 2008 startte met Kane op ‘Nieuwjaarsnacht in Rotterdam’ Nederland kreeg voor het eerst een nationaal vuurwerk met ‘Oud en Nieuw’.

We kennen de spectaculaire beelden uit Sydney, Londen en New York waar duizenden mensen elkaar onder een hemel van vuurwerk uitbundig het nieuwe jaar ‘inzoenen’. Dat ging nu ook in Nederland gebeuren: bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Op 31 december startte om 21:00 uur het feest op de Wilhelminapier. Waar 15.000 bezoekers swingend op weg gingen naar 2008. Dat begon om middernacht spectaculair met een groots vuurwerk rond hét herkenningspunt van Rotterdam: de Erasmusbrug. Direct daarna trapte Kane af met een spetterend concert vanaf een podium op de Maas.

‘Nieuwjaarsnacht in Rotterdam’ werd gepresenteerd door Veronica TV en is een onderdeel van de winterprogrammering in Rotterdam.

Om boven te komen in de brug zijn er normaalgesproken 2 liften in 2 etappes geschikt voor 1 persoon. Helaas was 1 van de liften defect, waardoor we dus de laatste 50 meter moesten klimmen. (Heel veel trappen dus!) Toen uiteindelijk alles boven was aangekomen, was het resultaat er dan ook naar. Mooie plaatjes, genomen vanaf het feestterrein, waar duizenden mensen het nieuwe jaar kwamen inluiden. Op de pyloon van de brug werden de sponsoren met laser geprojecteerd, afgewisseld door een realtime laserclock. Maar ook hier in Rotterdam was de mist uiteindelijk de spelbreker van dit evenement, waarbij zelfs het podium nog maar moeilijk te vinden was. Al met al een leuk project, alleen jammer van de dichte mist rond de jaarwisseling!

Gerelateerde projecten

©2024 dtllaser.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?