Project Omschrijving

Elk jaar was er een spectaculair groot vuurwerk bij het station. De organisatie heeft ook hier besloten het vuurwerk af te lasten gezien de ramp in Enschede. Waarop er natuurlijk veel reacties los kwamen.

  • Geen vuurwerk op 28 augustus wat nu ?
  • Lasershow mogelijk in plaats van vuurwerk ?
  • Kan en moet een lasershow het vuurwerk hier vervangen, of komt er een muziekband ?
  • Wat wordt de locatie, hoeveel mensen komen er op een lasershow af?

Na enkele gesprekken hebben wij ter vervanging van dit vuurwerk een voorstel gedaan waarin onze standaard open air show met 3 lasers werd uitgebreid naar 7 lasers, 12 space-cannons (grote zoeklichten), een lichtshow, een groot laserprojectie scherm,  2 grote waterschermen en konden we met speciale spots de markt in elke gewenste kleur zetten ( zie ook project Martinitoren 30 april ) met als afsluiting veel confetti.

Wij hoopten met deze opzet van de show op veel positieve reacties van het publiek. Natuurlijk beseften wij zeer goed wat geen vuurwerk inhield, want onze grotere shows sluiten wij vaak af met een vuurwerk- of een gecombineerde laser-vuurwerk-show.  Tevens zouden er ongetwijfeld mensen zijn die bij een grote opkomst, op een verkeerde plek zouden terechtkomen, en de show geheel of gedeeltelijk niet kunnen volgen. De locatie was een van de problemen, daar door de vereniging van volksvermaken, de organisator en opdrachtgever van dit evenement werd gesteld dat de show binnen de diepenring in het centrum van de stad gegeven moest worden.

Locaties als Sportcentrum Kardinge, veemarkt terrein, Hoornsemeer en de drafbaan vielen hierdoor af en gezien er op de Grote Markt, hartje centrum kermis was en de Grote Markt zo wie zo al te veel strooilicht heeft voor een lasershow bleef er maar een mogelijke locatie over, de Vismarkt. Op zichzelf is de Vismarkt geen verkeerde locatie voor een lasershow, immers het is een lang en smal plein waardoor het merendeel van de mensen dus altijd naar de lasers zouden kijken en dus in de lasereffecten zouden staan.

Er werd vooraf  al veel aandacht besteed in de media aan 28 augustus en de lasershow. En ook werd er afwachtend positief gereageerd op de aangekondigde show. Voor ons zelf hadden we in elders in Europa al meer van dit soort shows gedaan en wisten we wel wat ons te wachten stond, maar toch zal een ieder anders reageren en het blijft natuurlijk in je eigen stad.

Kranten artikelen

Gerelateerde projecten

©2024 dtllaser.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?