Project Omschrijving

Op bijna het uiterste zuidwestelijk punt van Nederland, vond de ingebruikname plaats van het gigantische waterkeringsproject in ramspol “De Balgstuw”.

De Balgstuw is een unieke waterkering met drie enorme balgen van rubberdoek, die zich bij overstromingsgevaar vullen met water en lucht. De Balgstuw zal bij opstuwing uit het IJsselmeer en verhoogde afvoer van rivierwater binnen 1 uur de ingang van het Zwarte Water afsluiten. Dat komt gemiddeld iets meer dan 1 keer per jaar voor. De rest van de tijd liggen de 3 balgen onzichtbaar in een drempelconstructie op de waterbodem. De Balgstuw voldoet aan alle veiligheidsnormen, heeft de minste gevolgen voor natuur en cultuurhistorie, is relatief goedkoop en zit de scheepvaart niet in de weg.

Al snel na de start van de bouwwerkzaamheden aan de Balgstuw bleek een grote publieke interesse voor het bouwproject te bestaan. Niet alleen inwoners van Overijssel waren geïnteresseerd, ook uit andere delen van het land toonden mensen belangstelling. Ook waterschappen, provincies, universiteiten en hogescholen, technisch professionelen en buitenlandse gasten van het waterschap bezochten de bouwlocatie.

Het tijdelijke informatiecentrum heeft zo`n 33.000 bezoekers mogen verwelkomen. De redenen van deze interesse moge duidelijk zijn. Op Ramspol was een uniek project gerealiseerd, dat, van deze omvang, mondiaal nog nooit eerder werd vertoond.

Binnen in de feesttent hebben wij voor genodigden de officiële opening mogen verzorgen d.m.v. een spectaculaire lasershow gecombineerd met buiten vuurwerk en het uitlichten van de Balgstuw.

De wanden van de tent waren transparant  en de gasten konden dus ook naar buiten kijken om de verlichtte Balgstuw te zien tijdens de show. Hiervoor hebben wij een groot aantal citycolors ingezet.

Gerelateerde projecten

©2024 dtllaser.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?