Ana Morphè van Isabel Nielen

Amsterdam Light Festival rondvaart laserprojectie Isabel Nielen DTl

Ana Morphè is een ode aan water. Varend op de grachten realiseren weinig mensen zich dat water een van de fundamenten van ons bestaan is. Isabel Nielen maakt je bewust van dit feit door je direct te confronteren met haar interpretatie van de watercyclus, door je letterlijk door haar innovatieve kunstwerk te laten varen.

Isabel Nielen werd geïnspireerd door de faseverandering van het waterelement waarbij solide ijs in vloeibaar water verandert en dan weer in gas. De H2O-moleculen veranderen in dit proces van gestructureerd in willekeurig en amorf. Hier komt de naam Ana Morphè vandaan.

De lasers (op het dak van het Double Tree Hotel en een brug geplaatst) die op twee grote reflectieborden worden gericht die onder het rimpelende water verstopt liggen, maken Ana Morphè een innovatief kunstwerk waar een combinatie van technieken wordt gebruikt zoals nog nooit eerder werd gedaan.

ISABEL NIELEN : „Ana Morphè is een ode aan water.”

Isabel Nielen is geen vreemde bij Amsterdam Light Festival. Wist je dat ze in het artistieke team werkte van 2012 tot 2014? Nielen heeft een achtergrond in visuele kunst en heeft vele jaren gewerkt als lichtontwerper voor theater, dans en opera in indoor en outdoor podia. Locatie theater werd haar specialiteit en ze heeft gewerkt voor bedrijven zoals Dogtroep, Peergroup, Lunatics en Anouk van Dijk DC. Na 2007 begon ze haar werk uit te breiden tot architectuur, musea en de publieke ruimte. Naast haar freelance carrière is Nielen ook de coordinator van het Instituut Lichtontwerpen in Amsterdam.

Amsterdam light festival 2016 Isabel Nielen

Foto’s : Janus van Eijnden

Gerelateerde projecten

©2024 dtllaser.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?