Vlissingen Michiel de Ruyter

Opening Kermis Vlissingen 2007

Vooraankondiging krant :

Spectaculaire laser- en vuurwerkshow opent kermis tijdens 400 jaar

Michiel de Ruyter festijn.

“DTL-laser brengt op Vlissingen geïnspireerde show”

Wat hebben Dubai, Koeweit en Vaticaanstad met elkaar gemeen? Het zijn allemaal steden waar DTL-laser een spectaculaire lasershow heeft opgevoerd. Vanaf vrijdag 13 juli, op de openingsavond van de kermis, hoort Vlissingen ook in dit rijtje thuis. DTL-laser trakteert het publiek dan op een spectaculaire show met een Vlissings tintje. Directeur Etwin Zijlstra geeft uitleg.

“Zo’n twintig jaar geleden zijn we begonnen. We leverden toen voornamelijk apparatuur aan horecagelegenheden of dancings. Al snel gingen we ons steeds meer toeleggen op lichttechniek en met name lasereffecten. Uit Amerika haalden we de laatste software en technieken. Hiermee speelden we ons in de kijker tijdens beurzen en zo verwierven we onze eerste internationale contacten”. Dat is volgens Etwin Zijlstra het verhaal van DTL-laser in een notendop. En nog steeds loopt het bedrijf voorop met technische ontwikkelingen. “We willen onze shows zo spectaculair mogelijk maken, maar ook spectaculair mogelijk houden. Dat betekent dat je mee moet groeien met de technologische ontwikkelingen. Het publiek raakt immers steeds meer gewend omdat er bijna geen disco`s of concerten meer zijn zonder lasereffecten. Wij proberen daarom altijd vooruitstrevend te zijn.” 

Spektakel

Zelfs na twintig jaar krijgt Etwin van iedere show nog steeds een even grote kick. “Je komt overal en altijd is het weer anders. Je hebt natuurlijk de invloeden van het weer of je zit met beperkte ruimte. Het is iedere keer weer hard werken om een goed resultaat te behalen en dat houdt dit werk boeiend. Ook raak ik nog regelmatig onder de indruk van het spektakel dat ik zie. Eén van de meest indrukwekkende dingen was toch wel een show van ons op het Sint Pietersplein. Als onderdeel van de show kwamen er driehonderdduizend pelgrims met een fakkel in de hand het plein op de lopen. Dat is een beeld dat je nooit meer vergeet.”

Michiel de Ruijter

Ook voor Vlissingen heeft DTL-laser een bijzondere show in de voorbereiding. Een gedeelte van de show is zelfs speciaal voor Vlissingen in elkaar gezet. “Ik ga natuurlijk niet alles verklappen”, zegt Edwin lachend, “maar ik kan wel zeggen dat het Michiel de Ruijterjaar in de show is verwerkt. Zo’n op de locatie gerichte voorstelling is iets wat we voor andere steden ook wel eens doen. We krijgen dan van de organisator filmpjes of foto’s van belangrijke gebouwen, beelden of gebeurtenissen in de stad en die vormen wij dan om tot laserprojecties. Dit op Vlissingen gerichte element is onderdeel van een show die in totaal 20 minuten duurt. Het is heel moeilijk om uit te leggen wat het publiek precies kan verwachten. Het is een samenspel van muziek en lasereffecten die je simpelweg moet beleven. Ik ben erg benieuwd naar de reacties na afloop van de show. Ik weet zeker dat heel veel mensen niet weten wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is met lasereffecten. Vrijdag 13 juli kunnen ze het zien.”

De show van DTL-laser werd gegeven op vrijdag 13 juli op het plein voor Michiel de Ruijter en begon om 22.30 uur. De show was zichtbaar vanaf het gehele kermisterrein.

Gerelateerde projecten

©2024 dtllaser.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?