Leeuwarden Opening Project Zaailand

Grote opening van het project Zaailand Leeuwarden. Feest op het plein!

Project Nieuw Zaailand in Leeuwarden werd eind september 2013 voltooid en dat werd gevierd met een openingsfeest! Op 27/28/29/30 september bruiste het Wilhelminaplein van de evenementen, kunst, cultuur en vooral veel muziek. Het programma paste goed bij de ambities van de stad: Leeuwarden als huiskamer voor Friesland.

Het was een prachtig feest voor iedereen. Voor de Leeuwarders, maar ook voor alle andere Friezen. Het project Nieuw Zaailand betekende een nieuwe impuls voor de historische binnenstad van Leeuwarden. Na de opening in september zal iedereen het Wilhelminaplein kennen als een levendig plein met winkels, terrassen, moderne appartementen, met veel activiteiten en festiviteiten. De nieuwbouw van het Fries Museum maakte het plein tot centrum van kunst en cultuur. Medio 2013 opende het Fries Museum de deuren voor het publiek. Het plein en zijn omgeving was sinds maart 2011 weer optimaal bereikbaar voor auto’s; de vernieuwde parkeergarage Zaailand heeft ruim 700 plaatsen. En het gebeurde allemaal in het hartje van de stad. Daarmee liet Leeuwarden zijn kwaliteit zien als hoofdstad van Fryslân.

DTL verzorgde de lasershow voor deze opening. Hierin kwam de geschiedenis voorbij van het Wilhelminaplein, de plannen voor vernieuwing, het referendum, de bouwactiviteiten door de diverse bouwondernemers, en impressies van hoe het allemaal is geworden. In de afsluiting van de show werden de bewoners van Leeuwarden bedankt voor hun geduld tijdens de 3,5 jaar bouwwerkzaamheden en daarop gefeliciteerd met hun nieuwe plein. Tevens kwamen nog alle namen van de bouwondernemers voorbij. De show werd bekeken door circa 14.000 mensen op het Wilhelminaplein.

Gerelateerde projecten

©2024 dtllaser.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?