Feyenoord “Feest van de Eeuw”

Feyenoord beleeft indrukwekkend Feest van de Eeuw

 

Het Feest van de Eeuw werd zaterdag 6 september 2008 bezocht door 27.500 bezoekers. Zij genoten na een voorprogramma met diverse grote artiesten, van een indrukwekkende show van honderd minuten, waarin veel plaats was voor muziek, maar evengoed voor de rijke historie van Feyenoord. Diverse momenten, die door supporters zelf waren gekozen, werden nog eens herbeleefd. DTL installeerde voor dit mega-project 12 lasers op en naast het podium.

De huldiging van de spelers die in 2002 de UEFA Cup wonnen was het klapstuk van de avond. Voor deze huldiging was het bordes van het Rotterdamse stadhuis levensgroot nagebouwd. De spelers lieten zich hierop uitgebreid toejuichen door de supporters. Voordat honderd jaar Feyenoord in honderd minuten tijd aan het oog en het oor voorbij trokken, werd eerst de huidige selectie het podium op geroepen. De spelers -in wedstrijdtenue- en de technische en medische staf stelden zich naast elkaar op aan het eind van de catwalk, waarna een groot blazersensemble plechtig het Hand in Hand speelde.

Een van de momenten waar het vaakst op gestemd was door supporters, was de reis met de Groote Beer en de Waterman naar Portugal in 1963. Dit moment kwam halverwege de show op grootse wijze tot uiting, toen door middel van een lasershow het middenterrein werd omgetoverd tot golvende watermassa.

Hierbij mocht uiteraard de selectie van dat jaar niet ontbreken en die kwam dan ook na een kort optreden van Gerard Cox op het podium. Tegelijk met hen kwam ook Jacky van Dam, de originele vertolker van het lied ‘Hand in hand, kameraden’ naar voren. Hij zorgde voor een van de hoogtepunten van de avond, door het clublied ten gehore te brengen, waarbij hij bijval kreeg van nagenoeg alle supporters in het stadion.

Na een optreden van René Shuman, was het tijd voor DJ Paul Elstak om met name de jongere generatie supporters te vermaken, met een mix van bekende housenummers. Ook zijn optreden werd begeleid met beelden van grote successen uit het verleden. DTL ondersteunde deze act met een live performance met 12 lasers.

Het slotakkoord was namelijk voor Gerry (van The Pacemakers), die nog eenmaal de originele versie van You’ll Never Walk Alone liet horen. De laatste noot van dit nummer, die werd begeleid met vuurwerk, bleek het definitieve eind van de avond waarbij nog een keer uitgebreid werd stilgestaan bij de grootste successen van Feyenoord. En, om met de woorden van presentatrice Loes Luca af te sluiten: ‘Dankjewel en tot over honderd jaar’. En dat wordt groots gevierd.

Gerelateerde projecten

©2024 dtllaser.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?