BN324 – Kiellegging voor loodsvaartuig voor het Nederlands Loodswezen

Op dinsdag 15 februari is met ondersteuning van een lasershow de kiel gelegd voor het eerste loodsvaartuig (Pilot Station Vessel). In september 2010 ontving Barkmeijer de opdracht voor 3 Pilot station Vessels van Nederlands Loodswezen B.V. Traditie getrouw is de kiel gelegd op een muntstuk, in dit geval een oude loods penning. De kiel werd gelegd door mevrouw Clarinda van den Bor, secretaresse van het Nederlands Loodswezen. Dit is het eerste Pilot Station Vessel in een serie van drie schepen. De tewaterlating staat gepland in november 2011, de oplevering in augustus 2012.

Met de nieuwe Pilot Station Vessels kan er met slecht weer langer op zee beloodst worden. Hierdoor verbetert het Loodswezen de haventoegankelijkheid en draagt daarmee bij aan het succes van de Rotterdamse haven en de havens aan de Schelde. De Pilot Station Vessels liggen permanent op zee en zijn de spil in het logistieke proces van het aan boord zetten en afhalen van registerloodsen.

De moderne schepen worden uitgerust met een dieselelektrische installatie waarvan de uitstoot van uitlaatgassen sterk wordt gereduceerd ten opzichte van de huidige schepen. De Pilot Station Vessels worden 81 meter lang en ruim 13 meter breed. De schepen kunnen een snelheid van 16 knopen bereiken. Aan boord is accommodatie voor achttien loodsen en ongeveer achttien opvarenden.

Gerelateerde projecten

©2024 dtllaser.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?